header

Activiteiten

Koningsdag

Jaarlijks brengt het Eindhovens Muziekcollectief op Koningsdag meerdere aubades.
In Eindhoven verzorgen meerdere muziekverenigingen in de ochtenduren ter ere van de verjaardag van de Koning aubades. Volgens deze traditie gebeurt dit in de Eindhovense verzorgings- en verpleeghuizen. In samenspraak met de Oranjevereniging van Eindhoven wordt afgesproken wie waar heen gaat.
Zo gaan wij al voor enkele jaren naar de huizen in onze wijk, namelijk verpleeghuis Dommelhoef en Vitalis Berckelhof. Het is elk jaar weer een warm, muzikaal en emotioneel begin van Koningsdag!

Avondwandelvierdaagse

Elk jaar in mei wordt in Tongelre door Wijkcentrum 't Oude Raadhuis de avondwandelvierdaagse georganiseerd. Kinderen van basisscholen in de wijk lopen 4 avonden door verschillende delen van de wijk. Op de slotavond wachten wij de wandelaars op bij et eindpunt, waar we een vrolijk muzikaal programma ten gehore brengen.

Kerstconcert

Op de woensdagavond in de week vóór kerst geeft het Eindhovens Muziekcollectief haar kerstconcert. Al jaren mogen wij te gast zijn in de Sint-Martinuskerk aan 't Hofke te Eindhoven.
Tijdens het kerstconcert brengen wij met veel plezier een gevarieerd muzikaal programma, met traditionele en niet-traditionele kerstmelodieën.

De Ronde

Elke maandagavond zijn wij als Eindhovens Muziekcollectief te gast in Gemeenschapshuis de Ronde aan de Tongelresestraat 146 in Eindhoven.
In Gemeenschapshuis de Ronde vinden vele verenigingen hun thuis.
In de Ronde is een cafégedeelte waar we gezellig samen wat drinken vóór de repetitie, in de pauze en (sommigen) tot in de kleine uurtjes na de repetitie.