header

Avondvierdaagse Tongelre

Na twee jaren zonder Avondvierdaagse was het afgelopen week weer tijd voor de Tongelrese Avondvierdaagse. En natuurlijk waren wij erbij om de lopers op de laatste dag feestelijk in te halen.

Het was nog even spannend of het allemaal zou lukken. Twee weken geleden kwamen we erachter dat we geen dirigent zouden hebben tijdens het optreden. Maar een concertprogramma spelen zonder dirigent, dat gaat natuurlijk niet. Gelukkig hadden we nog een set met marsmuziek in onze map zitten en die kunnen we spelen zonder dirigent. Maar... een groot deel van onze leden had deze marsen nog nooit gespeeld. Daarom hebben we vorige week maandag voorafgaand aan onze jaarlijkse ledenvergadering alle marsen in rap tempo ingestudeerd.

Toen werd het vrijdag 20 mei en even zag het er naar uit dat het weer roet in het eten zou gooien. Er was extreem slecht weer voorspeld en we zagen ons optreden al in het water vallen. Echter, de weergoden waren ons goed gezind en vrijdagavond was het gelukkig droog.

Met een mooi clubje bij elkaar hebben we de lopertjes van de diverse basisscholen getrakteerd op een ouderwets rondje marsmuziek. Wij hebben ervan genoten en hopelijk onze toeschouwers ook!

Tot volgend jaar!