Dirigenten

plaatjes/mari_1550695247.jpg

Mari van der Putten is sinds de zomer van 2016 instructeur bij de slagwerkgroep van het Eindhovens Muziekcollectief. Na veertig jaar trouwe dienst voor de slagwerkgroep van Drunen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nu houdt hij elke maandagavond onze slagwerkers onder controle met een groot arsenaal aan instrumenten. Dat is voor Mari geen probleem! Hij weet iedereen uit te dagen en stil te houden met zijn enthousiaste manier van dirigeren. Zijn vele diploma's komen hierbij goed van pas, hij heeft slagwerk A t/m D en het diploma drumbandinstructeur.

Mari heeft natuurlijk ook veel praktijkervaring. Hij heeft acht jaar gespeeld bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, bijna dertig in het Brabants Orkest en in de jaren '80 heeft hij conservatorium gedaan met als hoofdvak slagwerk en als bijvak piano. Hierdoor kan hij elk percussie-instrument haarfijn bespelen en dit weet hij ook goed over te brengen tijdens de repetities. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke maandagavond weer iets nieuws geleerd heeft.

Het is niet alleen maar muziek bij Mari, hij heeft namelijk een dochter en woont in het altijd gezellige Drunen. Wist je dat diepzeeduiken zijn (op slagwerk na) grootste hobby is? Hiervoor gaat hij graag tweemaal per jaar naar Thailand.


plaatjes/dirigent.png

Binnenkort stelt onze dirigent Angelo Mariman zich hier aan u voor.