header

Mari van der Putten (dirigent slagwerkgroep)

Mari van der Putten is sinds de zomer van 2016 instructeur bij de slagwerkgroep van het Eindhovens Muziekcollectief. Na veertig jaar trouwe dienst voor de slagwerkgroep van Drunen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Nu houdt hij elke maandagavond onze slagwerkers onder controle met een groot arsenaal aan instrumenten. Dat is voor Mari geen probleem! Hij weet iedereen uit te dagen en stil te houden met zijn enthousiaste manier van dirigeren. Zijn vele diploma's komen hierbij goed van pas, hij heeft slagwerk A t/m D en het diploma drumbandinstructeur.

Mari heeft natuurlijk ook veel praktijkervaring. Hij heeft acht jaar gespeeld bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht, bijna dertig in het Brabants Orkest en in de jaren '80 heeft hij conservatorium gedaan met als hoofdvak slagwerk en als bijvak piano. Hierdoor kan hij elk percussie-instrument haarfijn bespelen en dit weet hij ook goed over te brengen tijdens de repetities. Hij zorgt ervoor dat iedereen elke maandagavond weer iets nieuws geleerd heeft.

Het is niet alleen maar muziek bij Mari, hij heeft namelijk een dochter en woont in het altijd gezellige Drunen. Wist je dat diepzeeduiken zijn (op slagwerk na) grootste hobby is? Hiervoor gaat hij graag tweemaal per jaar naar Thailand.

Jaap van Wershoven (dirigent orkest)

Jaap van Wershoven is na zijn middelbare school in Eindhoven gaan studeren op het Utrechts Conservatorium. Daar heeft hij hoorn en directie met bijvakken arrangeren, piano, drums, Bach-hoorn en Wagner-tuba gestudeerd.

Jaap heeft een jaar eerste hoorn gespeeld in het orkest van Les Miserables in Carré, twee jaar bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en sinds 1994 is hij in vaste dienst bij philharmonie zuidnederland (voorheen Het Brabants Orkest).

Als invaller heeft hij in diverse orkesten gespeeld, waaronder het Metropole Orkest, met diverse artiesten zoals Marco Borsato, Guus Meeuwis, Herman Brood, Ilse de Lange etc.

Jaap is dirigent geweest van orkesten in Knegsel, Kaatsheuvel, Alphen, Best en Vessem.

Nu staat hij voor het Eindhovens Muziekcollectief, het Stratums Muziekkorps St. Cecilia en het Eindhovens koperensemble. Jaap geeft les op het CKE , Art4u, 040Muziek en CultuurSpoor Best. Daarnaast speelt hij drums in bands en tennist hij. Jaap is getrouwd, woont in Eindhoven en heeft twee zoons.