Eindhovens Muziekcollectief - Informatie

Wie zijn wij?

Het Eindhovens Muziekcollectief (EM) bestaat sinds begin 2013 en komt voort uit een fusie tussen de koninklijk erkende harmonie De Eendracht en muziekvereniging Sorpretivo, die op haar beurt voortkomt uit de Eindhovensche PTT Harmonie. De Eendracht is opgericht in 1919 en de PTT harmonie stamt uit 1934.

Onze vereniging bestaat uit een (harmonie)orkest, een slagwerkgroep en een samenspelgroep. We streven naar het brengen van een gevarieerd muzikaal programma, waarvan zowel klassieke, populaire als moderne muziek deel uitmaakt.

Het accent van het programma ligt op het geven van podiumconcerten. Daarnaast zijn er enkele vaste optredens zoals de aubades met Koningsdag en het binnenhalen van de avondwandelvierdaagse in Tongelre. We geven jaarlijks een kerstconcert en er is iedere twee jaar een groot concert waarbij flink uitgepakt wordt. Een actueel overzicht is te zien in de agenda.

Het harmonieorkest

plaatjes/harmonie_1550349612.jpg

Het orkest bestaat uit zo'n 45 leden. In het orkest zijn de volgende instrumenten aanwezig: klarinet, fluit, piccolo, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, fagot, hoorn, trompet, trombone, bas, euphonium en een uitgebreid assortiment slagwerkinstrumenten.

Je zult ons niet marcherend op straat tegenkomen, maar toch zijn we regelmatig te vinden bij diverse optredens. Zo spelen we bij de intocht van de Tongelrese avondvierdaagse en sluiten we het seizoen met een zomeravondconcert af ergens op een plein in Eindhoven. Ook ons jaarlijkse kerstconcert in de Martinuskerk in Tongelre op de laatste woensdag voor kerst is inmiddels traditie geworden.

Het orkest heeft zijn vaste repetitieavond op maandagavond in onze repetitieruimte aan de Anconalaan 7 in Eindhoven. We repeteren van 20.15 - 22.15 u onder leiding van dirigent Angelo Mariman.

Meer weten? Kom een keer kijken op maandagavond of stuur een mail naar harmonie@eindhovensmuziekcollectief.nl

Slagwerkgroep

plaatjes/slagwerkgroep_1550350830.jpg

Een 5-octaafs basmarimba, vibrafoon, conga's, bongo's & pauken, dit is slechts een deel uit de collectie van de slagwerkgroep van het Eindhovens Muziekcollectief. Met 11 enthousiaste slagwerkers van jong tot ietsje ouder repeteren we wekelijks aan een gevarieerd repertoire.

Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden omdat we gebruik maken van zoveel verschillende instrumenten, een professionele dirigent hebben en er mogelijkheden zijn voor muzieklessen en persoonlijke begeleiding.

De slagwerkgroep heeft haar vaste repetitieavond op maandag van 18.45 - 20.00 uur. De slagwerkgroep staat onder leiding van Raymond Starmans.

Meer weten? Kom een keer kijken op maandagavond of stuur een mail naar slagwerk@eindhovensmuziekcollectief.nl

Samenspelgroep

plaatjes/samenpelgroep_1550349816.png

Het Eindhovens Muziekcollectief heeft naast het orkest en de slagwerkgroep ook een samenspelgroep. De samenspelgroep bestaat voornamelijk uit jonge leerlingen, maar volwassen leerlingen zijn ook welkom. Die combinatie maakt het juist zo leuk! Iedere maandag repeteert de samenspelgroep in onze repetitieruimte aan de Anconalaan 7 van 19.00 tot 20.00 uur.

Wil jij een instrument leren bespelen of je oude instrument weer oppakken? Dat kan bij het Eindhovens Muziekcollectief! Wij bieden ook de mogelijkheid om een instrument te lenen zodat je zelf geen investering hoeft te doen.

Meer weten? Kom een keer kijken op maandagavond of stuur een mail naar opleiding@eindhovensmuziekcollectief.nl