Eindhovens Muziekcollectief zoekt dirigent(e)

Het Eindhovens Muziekcollectief, opgericht in 1919, bestaat uit een orkest, slagwerkgroep en een jeugdorkest. Het harmonieorkest heeft een gevarieerde bezetting op gebied van leeftijd en ervaring, bestaat uit ongeveer 38 leden en komt uit in de vierde divisie. Het jongste lid is 11 en het oudste 80 jaar.

De vereniging telt op dit moment circa 60 leden waarvan bijna een kwart uit jeugdleden bestaat. De jeugd staat voor de vereniging hoog in het vaandel.

Als vereniging willen we graag doorontwikkelen met het oog op de toekomst. Andere samenwerkingen, andere vormen van muziek maken, veel aandacht voor jeugd en opleiding.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste dirigent(e), die samen met ons op een ontspannen en leuke manier muziek wil maken waarbij de balans tussen prestatie en ontspanning centraal staat en die bereid en in staat is ontwikkelingen richting toekomst mede vorm te geven.

Profiel:
- Je hebt je diploma conservatorium Hafabra-directie of een vergelijkbaar niveau;
- Je hebt bij voorkeur enkele jaren ervaring;
- Je hebt een gezonde dosis overwicht, maar weet ook de muzikanten te boeien en te motiveren het maximale uit zichzelf te halen;
- Je toont initiatief en bent niet bang om een uitdaging aan te gaan;
- Je staat open voor samenwerking met andere (muzikale) groepen;
- Je wilt betrokken zijn bij de vereniging als geheel en bent bereid een bijdrage te leveren aan de groei (jeugdbeleid, ontwikkeling vereniging, e.d.).
- Je wilt deel uitmaken van de muziekcommissie en daar leiding aan geven;

Overige informatie:
Het orkest repeteert op maandagavond van 20.15 uur tot 22.15 uur in Gasterij de Harmonie, Hoogstraat in Eindhoven.

Een sollicitatiegesprek en één of meerdere proefdirecties maken deel uit van de selectieprocedure.

Je bent beschikbaar vanaf 22 november 2021 voor proefdirecties. De beoogde aanstellingsdatum is 1 januari 2022.

Herken jij je in dit profiel, dan nodigen wij je van harte uit je cv met uitgebreide motivatie uiterlijk 3 oktober 2021 te sturen naar secretaris@eindhovensmuziekcollectief.nl
Voor meer informatie omtrent de vereniging, de functie en de selectieprocedure kunt u contact opnemen via bovenstaand e-mailadres.