header

Eindhovens Muziekcollectief zoekt dirigent(e) voor jeugdorkest

Het Eindhovens Muziekcollectief, opgericht in 1919, bestaat uit een orkest, slagwerkgroep en jeugdorkest. De vereniging telt op dit moment circa 60 leden waarvan bijna een kwart jeugdleden. De jeugd staat voor de vereniging hoog in het vaandel.

Op dit moment bestaat ons jeugdorkest uit een groepje jongeren van basisschoolleeftijd en begin middelbare school, maar we hebben de ambitie om uit te groeien tot een volwaardig jeugdorkest. De nadruk ligt op samen muziek leren maken en hier veel lol aan beleven.

Als vereniging willen we graag doorontwikkelen met het oog op de toekomst. Andere samenwerkingen, andere vormen van muziek maken, veel aandacht voor jeugd en opleiding.

Twee keer per jaar organiseren we in samenwerking met het CKE lessen op een basisschool in Eindhoven. Leerlingen van groep 6 maken gedurende vijf maanden kennis met een blaasinstrument. Na deze kennismakingslessen kunnen leerlingen daarna doorstromen naar de vereniging, voor lessen en snelle instroom in het jeugdorkest.

We zoeken voor het jeugdorkest een dirigent(e) met:
- Opleiding conservatorium of bijna afgestudeerd;
- Affiniteit met jeugd van basisschool- en middelbare schoolleeftijd;
- Vermogen om te gaan met verschillende opleidingsniveaus van de muzikanten;
- Enthousiasme;
- Creatieve idee├źn;
- Gevoel voor verenigingsleven;
- Bereidheid om als tweede dirigent voor het harmonieorkest te fungeren.

Overige informatie:
Het jeugdorkest repeteert op maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur in Gasterij de Harmonie, Hoogstraat in Eindhoven. Aansluitend repeteert het harmonieorkest tot 22.15 uur.

Een sollicitatiegesprek en een proefdirectie maken deel uit van de selectieprocedure.

Je bent beschikbaar vanaf 22 november 2021 voor een proefdirectie. De beoogde aanstellingsdatum is 1 januari 2022.

Heb je na het lezen van bovenstaande tekst zin om bij ons aan de slag te gaan met een groep hele enthousiaste jeugdleden? Reageer dan voor 3 oktober en stuur je CV en motivatiebrief aan secretaris@eindhovensmuziekcollectief.nl

Voor meer informatie omtrent de vereniging, de functie en de selectieprocedure kun je contact opnemen via bovenstaand e-mailadres.